Panel

Kome smeta interkulturalnost? – Sve naše priče

U okviru projekta Forum za interkulturalnost 2019 (Sve naše priče!), Centar za interkulturnu komunikaciju organizovao je panel diskusiju na temu Kome smeta interkulturalnost? Panel je održan u petak, 18. decembra 2020. godine, sa početkom u 16 časova.

Da živimo u multietničkom, multikulturnom društvu – to je već neosporna činjenica. Ali, takođe je i činjenica da u našem društvu i dalje postoje različiti procesi koji koji ograničavaju ili čak urušavaju ovu kulturno-etničku raznolikost. Jedan od takvih procesa je i privatizacija medija. Privatizacija medija imala je katastrofalne posledice po višejezične medije i, posledično, na interkulturalnost. Po svemu sudeći, u narednom periodu posledice će biti još i gore. Novi vlasnici medija su imali zakonsku obavezu da u roku od pet godina od privatizacije održe kontinuitet programa od javnog interesa (među kojima se nalazi i informisanje na manjinskim jezicima), ali ovu zakonsku obavezu, očigledno, niko nije preterano ozbiljno shvatao.

Ovo je samo još jedan u nizu razloga da se upitamo – kome sve smeta interkulturalnost?

Projekat Forum za interkulturalnost 2019 (Sve naše priče!) realizuje se uz podršku Fondacije za otvoreno društvo, Srbija.

Učestvovali su:

  • Olivera Radovanović, građanska aktivistkinja (Zelena mreža Vojvodine, Vojvođanski kulturni klub Vasa Stajić);
  • Anđelija Vučurević, mirovna aktivistkinja iz Novog Sada;
  • Fahrudin Kladničanin, izvršni direktor Akademske inicijative “Forum 10”;
  • Milorad Đurić, politikolog, Centar za interkulturni komunikaciju;

Moderatorka diskusije: Aleksandra Đurić Bosnić, koordinatorka projekta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close